Pakkaaminen – et tarvitse sitä, etkä sitä

Yksi ärsyttävimpiä asioita reissatessa on 35 asteen helteessä suurkaupungissa palloilu täyteen sullottujen rinkan, repun, olkalaukun ja muovipussin kanssa. Tunnet olevasi täysi idiootti ja näytätkin siltä. Pari kertaa Intiassa matkannut kaverini ohjeisti pakkaamisessa, että ota mukaan tavaraa sen mukaan kuin lähtisit viikonloppureissulle mökille.

Stressasin itse ennen reissuun lähtöä yllättävän paljon vaatteista mitä pakata mukaan. Jälkikäteen ajateltuna tietysti turhaan. Kannattaa googlata kohdekaupungin säätila ja ottaa mukaan vain yksi vaatekerrasto säätilan mukaan. Kylmästä Suomesta lähtiessä kannattaa kerrospukeutua huolella, niin saa samalla kätevästi useampia kevyitä vaatteita mukaan, etkä jäädy matkalla lentokentälle. Hyviä vaatteita saa Intiasta kelpo hintaan. Kaiken muunkin oleellisen, mitä unohdit ottaa mukaan, saat kyllä paikan päältä. Passia ja pankkikorttia ei kannata unohtaa.

Tärkeimpiä mukaan otettavia tavaroita on luottokortti/visa-electron, passi (valokopiot tärkeistä dokumenteista on hyvä ottaa, tosin saa niitä teetettyä paikan päälläkin), noin 100 EUR valuuttaa, 20 EUR edestä rupioita, hygieniavälineet, probiootteja, imodium ripulijuttuihin, makuupussi, linkkari, ledivalo ja lusikka. Suosittelen ottamaan mukaan yhden repun / olkalaukun ja yhden rinkan. Toki aina parempi, jos selviät vain yhdellä repulla. Mukaan otettavien vaatteiden kannattaa olla kevyitä ja pyyhkeen ei tarvitse olla iso.

Pakkaat kuitenkin liikaa. Niin kuin minäkin.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s