Pari perusasiaa

Mikä on reissatessa tärkeintä? No tietysti asenne! Rohkealla, ennakkoluulottomalla ja sopeutuvalla mielentilalla pääsee Intiassa pitkälle. Kyllä asiat aina lutviutuu tavalla tai toisella. Ensimmäisinä päivinä reissussa eräs assamilainen jamppa opasti intialaisiin tapoihin: “If you have a problem, ask for help. If you don’t ask for help, you have problem. You have to ask!” Kysyvä ei tieltä eksy.

Lähdin itse ylimielisesti matkaan ilman Intian Lonely Planetia. Sain opuksen kuitenkin Goalla kaveriltani, ja se osoittautui kyllä oikeasti hyödylliseksi. Itse huomasin näppärimmäksi hostelli- ja ravintolasuositukset. Jos haluaa säästää, niin kirja kannattaa ostaa Intiasta huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla. Ennen reissua voi opuksen lainata kirjastosta, lukaista oleelliset kohdat läpi ja kirjoittaa ylös parin ensimmäisen päivän hostelliosoitteet ylös, niin ei tarvitse olla riksakuskien suositusten armoilla.

Muistan hyvin omat paniikkia muistuttavat fiilikseni ennen matkaan lähtöä. En tainnut nukkua kunnolla viikkoon ennen lentoa. Kontrasti talvisen Suomen ja Intian välillä on nimittäin oikeasti suuri. Kuinka valmistautua? Mitä kannattaa ottaa reissuun mukaan? Onko orientoituminen +30 asteen Intiaan Suomen jäätävien talviolosuhteiden aikana edes teoriassa mahdollista? Siitä lisää seuraavassa postauksessa.

Älä panikoi, ota iisisti ja nuku hyvin. 🙂

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s