Delhistä Assamiin ja säätöä univelkaisena zombina

Guwahatin lentokentällä ystäväni Himan oli vastassa ja tapasin muun seurueen, Himanin vaimon Melindan ja heidän ystävänsä, Michan, Martinin ja Anian.

Ulkona sää oli aurinkoinen. Jopa lentokentän läheisyydessä taapersi elukoita – lehmiä, koiria ja kissoja. Ilmassa oli käsittämättömän pahan hajuinen katku ja luulin jo että lähistöllä palaa jokin rakennus. Roskakasahan se siellä vaan paloi ja näissä kasoissa on usein muovia ja kumia. Maan tapa.

Himan hommasi tunnin kestävien selvittelyjen jälkeen jeeppikyydin, jolla lähdettiin sitten huristelemaan Tezpuriin sairaalaan Himanin äidin luo, sillä hänen terveytensä oli heikentynyt viimeaikoina.

Matka kesti kolmisen tuntia. Intian liikenne on maailman vaarallisimpia ja hulluimpia ja vaatii oman aikansa tottua jatkuvaan tööttien kakofoniaan. Autot on pääosin vanhoja. Intiassa rekat on hauskan näköisiä ja kuuloisia, töötin painallus päästää yleensä jonkinlaisen veikeän fanfaarin tai nopean melodian. Yleensä rekkojen perässä lukee blow horn – ja sen paikalliset todellakin osaavat. Riksat ja erilaiset moottoriajoneuvot viuhuu edesta ja takaa. Liikennesääntöjä ei vissiin ole. En ole nähnyt kenenkään käyttävän turvavyötä ja vain harva motoristi suojaa päätään.

Kuskimme ajoi kuin Juha Kankkunen, erona vaan että täällä rallia ajetaan keskellä riksoja, henkilöautoja, busseja, rekkoja, lehmiä, kulkukoiria ja kaikkea mahdollista mitä vaan voi keksiä. Ohitukset (joita tehdään mahdollisimman usein) hoidetaan niin, että laitetaan töötti pohjaan ja sitten vaihdetaan kaistaa, riippumatta siitä tuleeko sieltä autoa vastaan vai ei. Jos tulee, niin sitten luvassa on äkillinen väistöliike juuri ennen törmäystä ja välillä vastaantuleva auto joutuu jarruttamaan ja ajamaan penkan puolelle. Ei niin yllättävästi näimme onnettomuuden jälkiselvittelyjä paluumatkalla. Mopoukko oli ottanut auton kanssa osumaa. Maassa oli verta ja ukon jalat eivät kantaneet.

Lopulta 10 aikaan illalla saavuttiin viimein Himanin kotiin. Illallisen jälkeen latasin palloon ruhtinaalliset 12h yöunet.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s