Festivaalihumua Hampissa

Intian reissuani oli nyt takana noin kuukausi… Tähän mennessä olin ollut terve kuin pukki. Meinasin jo alkaa revittelemään takki auki että mullahan on sellainen immuniteettikyky ettei minua mitkään pöpöt häiritse. No, pari päivää kuumeessa hourailua ja lievää oksentelua / ripulia laittaa kyllä nöyrtymään nopeasti. Probioottini loppuivat Goan jälkeen, johtuikohan alkanut sairasteluni siitä?

Hampissa työmiehet tekivät pitkää päivää, että festivaalijärjestelyt etenisivät suunnitelman mukaisesti. Ohjelma alkoi joka päivä kuuden jälkeen viidellä eri lavalla. Ihmisiä alkoi valumaan Hampiin enemmän ja enemmän, ja metelin määrä lisääntyi päivä päivältä.

Tämä lava oli aivan lilliputti verrattuna päälavaan.

Lavalla nähtiin tanssiesityksiä, laulua ja musisointia. Intiassa paikallinen kulttuuri on edelleen voimissaan, ja oli todellinen nautinto seurata kaikkea tätä ilmaiseksi. Erityisesti tanssi oli mahtavaa seurattavaa, sensuellia menoa. Pään ja käsien liikkeet ovat tanssissa pääosassa. Täysin erilaista tyyliä kuin mitä Länsimaissa on totuttu näkemään.

Pääkatu oli valaistu festareita varten. Mekkala kadulla oli korvia huumaava. Intialaiset ovat äänekästä väkeä. Etenkin kun juhlat sattuivat Vijayanagarin keisari herra Krishnadevarayan 500-vuotisjuhlapäiväksi.

Päälavan screen.

Meidät muuten ohjattiin molempina päivinä aivan lavan eteen VIP-katsomoihin. Länsimaalaiset ovat Intiassa aina Very Important Personeita, minkäs sille voit. Meidän seurueemme pääsi useita kertoja livelähetykseen Intian valtakunnalliseen televisioon (montakohan miljoonaa katsojaa?). Kerran kun havaitsin ympäriltäni poikkeuksellisen kovaa käsien viuhutusta ja älämölöä, erehdyin vilkaisemaan isolle screenille, ja oma pärstänihän se siellä komeili koko screenin leveydeltä. Enkä ollut ajanut partaani kolmeen päivään.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s