Indiana Jonesin jalanjäljillä Hampissa

Yöbussin saavuttua Hampiin oli perillä meitä odottamassa armeija riksakuskeja hamustamassa kyydittäviä ja markkinoimassa toinen toistaan parempia yöpymispaikkoja. Tuli ainakin selväksi, että on täällä aikaisemminkin käynyt turisteja.

Yöbussia odotellessani olin rupatellut yhdysvaltalais-ranskalaisen Danielin kanssa. Tulin Danielin kanssa oikein hyvin toimeen, joten päätin kysäistä jampalta haluaisiko hän säästää yöpymiskustannuksissa ja jakaa huoneen kanssani. Otettiin siis yhdessä riksa-armeijan keskeltä riksa ja lähdettiin hommaamaan sopivaa huonetta.

Päätimme majoittua paikallisen perheen tarjoamaan huoneeseen (500r  / 2 = 250r per naama eli noin 4 EUR), ja lähdimme aamupalalle läheiseen kattoravintolaan. Ei hassummat näkymät. Kyllä muuten maistui aamupala harvinaisen hyvältä.

Seurakin osoittautui mielenkiintoiseksi, Daniel on tehnyt töitä Pixarille ja juttu luisti muutenkin hyvin. Päätimme lähtiä tutkailemaan kaupunkia.

Ei mennyt kauaa, kun olimme molemmat täysin myytyjä. Ihan mieletön paikka! Olo oli kuin Indiana Jonesilla ikivanhojen raunioiden keskellä. Sää oli paahtavan kuuma, mutta innostus vei voiton fyysisista vaivoista.

Mulla hajosi jossain vaiheessa sandaalit, joten vetelin sitten ilman kenkiä polttavan kuumalla maaperällä.

Vijayanagara, oli 700-vuotta sitten yksi maailman suurimmista kaupungeista. Alueella asui noin 500 000 ihmistä, kunnes muslimit tulivat ja tuhosivat kaiken. Kaupunki hylättiin ja koko alue unohtui vuosisadoiksi. Hampin alue on täynnä vanhoja raunioita ja temppeleitä.

Kaupunki voidaan jakaa bazaar-päätemppeli -alueeseen ja joen toisella puolella sijaitsevaan alueeseen, jonne hippihenkiset reppureissaajat majoittuvat imemään ganjaa ja lököilemään päivät pitkät. Siltaa ei ole, vaan joki täytyy ylittää veneellä.

Nähtävää tuntui riittävän niin paljon, että tuumimme molemmat, että tännehän sopii jumahtaa pitemmäksikin aikaa. Emmekä vielä silloin aavistaneet, mitä täällä tulee lähipäivinä tapahtumaan!

Hienon päivän kruunasi loistava illallinen yhdessä lukemattomista kattoterassiravintoloista ja auringonlasku “ihan jees” maisemineen.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s