Kaamea Kalkutta

Saavuttiin Kalkuttaan iltamyöhään, hommattiin nopeasti aika kuppainen hostelli, ja lähdettiin tarpomaan katuja. Kalkutta oli kaikenkaikkiaan unohtumaton kokemus, eikä niinkään positiivisessa mielessä.

Saastetta on sekä kaduilla, että ilmassa. Jokainen hengitys sisään on kuin suoraan auton pakoputkesta. Kaduilla poltetaan pikku kokoissa roskia, joiden ympärillä katulapset värjöttelevät. Kokonaiset perheet nukkuvat katujen varsilla mielettömän melun ja saasteen keskellä.

Seuraavana päivänä otimme ilmastoidun auton vuokralle ja kuskimme ajeli meitä pitkin poikin ruuhkaista ja saastunutta Kalkuttaa. Koko kiertoajelun ajan en voinut kuin miettiä, kuinka ihmiset voivat elää kaaoksen ja saasteiden seassa? Kaupunki on kuitenkin Intian kolmanneksi suurin Delhin ja Mumbain jälkeen. 15 miljoonaa asukasta ja maailman 13. suurin kaupunki.

Yksi vastenmielisimpiä asioita Kalkutassa oli paradoksaalisesti tavaratalossa vierailu. Paikassa soi LUJAA länsimainen bassonjytkepoppi ja asiakkaina olivat intialaiset uusrikkaat. Lähes jokainen asiakas oli silmiinpistävän huonostivoiva ja ylipainoinen (naisilla läskit pursuavat sareista ulos vastenmielisen näköisesti) ja lähes jokaisella asiakkaalla tuntui olevan ostoskärry täynnä pieniä muovikasseja täynnä krääsää ja markettiruokaa. Meininki ei sinänsä eroa Länsimaista, mutta kun täällä ei ole minkäänlaista jätteenkeräysjärjestelmää ja kaikki muovi poltetaan jossain kaduilla, niin muovin paljous tuntuu entistä vastenmielisemmältä. Hyi helvetti!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Kaamea Kalkutta

  1. ❤ Jussi! Voi aivan huippua törmätä tähän sun blogiisi 🙂 Asuin itse Kalkutassa v 2005 ja 2006. Saasteista oli juu.. Mutta oon käkättäny näille teksteilles ja kaikille kummallisille muistoilleni ihan riemuissani. *hih*
    Terveiset Kathmandusta, Katri 'Rani Surya'

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s