Kohti paljon puhuttua muinaista Hampia

Vellulla koitti aika lähteä takaisin Suomeen (flip flopeissa lentokoneeseen) ja huomasin olevani ensimmäistä kertaa Intian reissuni aikana yksin. Aikaa jäljellä kaksi kuukautta. Mitä tehdä, minne mennä? Kartan tutkailu paljasti, että Intia on laaja maa ja paljon riittää ihmeellistä ja kummallista tutkittavaa.

Sen kummempia suunnitelmiahan mulla ei etukäteen ollut laadittuna. Reissun päällä sitä tulee kuitenkin luonnostaan juteltua kanssareissaajien kanssa ja vaihdettua kokemuksia ja mielipiteitä missä on käynyt ja minne aikoo mennä. Muutenkin reppureissaajien kanssa on äärimmäisen helppoa tehdä tuttavuutta, vaikka olisi kuinka epäsosiaalinen suomalainen mörökölli. Helpoimmat paikat hieroa uusia tuttavuuksia ovat hostellien ravintolat, jonne matkaajat kokoontuvat sosialisoimaan.

Oikeastaan Intiassa ei edes voi olla yksin, ellei sitten lukittaudu yksin omaan huoneeseensa, sillä maa on niin ylikansoitettu että kun astuu ovesta ulos, niin voit olla varma että joku paikallinen on heti hieromassa tuttavuutta. Sosialisoiminen on yhtä luonnollista kuin ilman hengittäminen, joten siihen tottuu ja ehdollistuu. Länkkärien kanssa sosialisoiminen on luonnollista, eikä yhteisiä sanoja tai small talkia juurikaan edes tarvita, sillä molemmat ymmärtävät toisiaan lähes välittömästi, sillä Intia on kaikille yhtä ihmeellinen maa ja oudot kokemukset yhdistävät. Lisäksi voimien yhdistäminen on usein kannattavaa ja toki kokemukset tuntuvat paremmilta jaettuina.

Olin kuullut paljon hyvää vanhasta rauniokaupungista Hampista, joten päätin ottaa sinne yöbussin. Hieman oli jännitystä ilmassa, olinhan nyt tosiaan ensimmäistä kertaa yksin liikkeellä enkä voinut ulkoistaa vastuuta yhtään kellekään. Reissurutiineita tai itsevarmuutta ei juuri ollut vielä kertynyt. Eipä siinä empiminen auttanut. Eikun nokka Karnatakaa kohti, Vijayanagaran muinaisen valtakunnan entiseen pääkaupunkiin! 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s