Kushalnagar, tiibettiläisten munkkien retriitti ja sauna

Ootysta laskettelin bussilla takaisin Mysoreen ja sitten Kushalnagariin. Suomalaiselta Heidiltä olin kuullut, että näillä seuduin suomalaiset rakentelevat saunaa. Kuulosti sen verran absurdilta, että tästähän piti ottaa selvä.

Mutta sitä ennen katsastin tiibettiläisten munkkien pakolaispaikan Bylakuppessa ja vierailin buddhistien temppelissä.

Oli muuten isoja buddhankuvia.

Mitkä lie tarinat piilevät näidenkin kuvien takana.

Muutamien tiedustelujen ja puhelinsoittojen jälkeen salapoliisimissioni onnistui, ja pääsin lähtemään tähän mystiseen pikkukylään, missä suomalaiset puuhastelevat saunan kanssa.

Meno oli rentoa, sillä suomalaisilla oli logistisia ongelmia. Intialaiset eivät olleet lupauksistaan huolimatta onnistuneet saamaan paikalle tarvittavia rakennusmateriaaleja, joten työmiehet lähinnä pyörittelivät peukaloitaan. Yksi oli ratkennut ryyppäämään ja oli yön yli “kaupungilla”.

Opportunistina vein yön pimennossa hänen sänkypaikkansa, kun keittiön lattialla veti eikä mulla ollut makuualustana muuta kuin viltti ja jotain riepuja. Taloon palkattu naispuolinen kodinhoitaja nukkui käytävän lattialla, jonka yli pompin sänkyyn aamuyön pimennossa. Sarjassamme absurdeja muistoja Intiasta.

Ihan mukava vierailu tämä oli, vaikka en jäänytkään yhtä yötä pitempään.

Villinorsu Was Here

Kahvipapu!

Vierailusta mieleen jäi erityisesti aamupesu seuraavana aamuna. Kyseessähän oli siis  syrjäinen kyläpahanen, oikeata aitoa maalais-Intiaa, eli hommat hoidettiin kuten hommat on hoidettu satoja, ellei tuhansia vuosia. Peseytymistila muistutti hyvin paljon perinteistä suomalaista savusaunaa. Oli erillinen huone, jossa oli tulipesä, joka lämmitti veden, jota sitten miksattiin kylmän veden kanssa. Aivan mallikelpoinen savunhajuinen peseytymistila, ja huomattavasti miellyttävämpi sellainen kuin suurimmassa osassa hostelleita.

Aamulla oli mukavaa seurata talon pikkutyttöjen aamuvalmisteluita ennen kouluun lähtöä. Hiukset rasvataan ja laitetaan letille, ja mekot ovat puhtaina ja kauniina opin tielle lähtiessä.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s