Länkkäri on kingi ja sinua lähennellään

Intiassa sinua lähennellään.

Kirjoitan nyt miehen näkökulmasta, koska en ole nainen.

Minua lähestyivät Intiassa ainoastaan miehet. Kaikki ikäiseni naiset olivat jo naimisissa, ja jos joku ei ollut, niin intialaisen naisen esittämä kiinnostus länkkäriä kohtaan olisi ollut kaikkia kulttuurisia sääntöjä vastaan rikkovaa käyttäytymistä. Mitähän siitäkin olisi seurannut.

No, jokatapauksessa, miehet lähestyivät lähes aina seuraavalla tavalla:

(hymy ja äärimmäinen kohteliaisuus) Hello, what is your name? Where are you from? What is your profession? Are you bachelor or married? Kysymyksissä ei sinällään ole mitään ihmeellistä, ihmeellistä on vaan se että näihin kysymyksiin saa todellakin vastata joka ikinen päivä ja keskustelu etenee aina samalla tavalla, ellei sitten itse riko kaavaa.

Kadulla kävellessä on aivan normaalia että täysin tuntematon mieshenkilö kysyy nimeä ja haluaa kätellä. Toimenpiteen jälkeen toinen hymyilee kuin viimeistä päivää, kiittää ja jatkaa matkaansa. Uskookohan paikalliset että länsimaalaisen kädenpuristus tuo hyvää onnea vai mikä tämä juttu on? Onko kastijärjestelmä vieläkin niin voimakas, ja länsimaalainen tämän järjestelmän ehdotonta ylintä kermaa, että meidän kätteleminen toimisi statussymbolina tai toisi onnea? Intialaiset myös haluavat sinun kanssa samaan kuvaan. Samaan kuvaan pääseminen länkkärin kanssa on ilmeisesti heidän kaveripiirissään äärimmäisen kova juttu.

Pikkupojat ovat myöskin äärimmäisen kiinnostuneita ulkomaalaisista, vaikkakin englannin kielen opinnot saattavat olla vielä vaiheessa. Kieliopin puutteet korvaa äärimmäinen innostuminen, etenkin jos on näyttää jotain eksoottista kuten euron kolikon. Reaktiosta päätellen eräs nuori koulupoika tulee todennäköisesti säilyttämään visusti antamani 5-senttisen koko lopun ikäänsä – etenkin kun sanoin sen tuottavan onnea. Haittapuolena et voi antaa muistoja jokaiselle porukan lapselle ja jos annat yhdelle, niin saat olla varma että koko lauma on kimpussasi vielä kauan hokien “one dollar please!”

Yleensä tämä kaikki on ihan kivaa, mutta.

Välillä Intiassa voi tulla yllättäviä ehdotuksia. Joitain kavereitani on ihan oikeasti yritetty naittaa intialaisten naisten kanssa. Myös intialaiset homot lähestyvät länkkäreitä, sillä he kuvittelevat länkkäreitten olevan liberaaleja. Näin tapahtui minulle uutena vuotena Goalla tanssilattialla. Kaveriltani vietiin melkein uikkarit jalasta meressä. Daniel joutui kerran todella tukalaan tilanteeseen intialaisen homon poliisin kanssa. Incredible india, todellakin.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s