Sairaana Varkalassa

Jätin festarihumut taakseni ja lähdin Varkalaan rauhoittumaan. Paikka on paratiisi.

Päätin kaipaavani vähän luksusta, joten maksoin jopa 500r (8 EUR) huoneestani täällä. Sijainti oli lähellä rantaa, huone oli iso, siisti, parisängyllä varustettu ja hostellissani oli oikein oiva kattoterassikeittiö. Varkala on valitettavasti nykyään aikas turistimainen, eikä brittiläisiä kaljamahoja voi välttää. Onneksi seura hostellissa oli hyvää.

Goalla olin ottanut aurinkoa reteesti neljäkin tuntia ilman paitaa ja ilman mitään aurinkovoiteita. Täällä otin aurinkoa kaksi tuntia, ja paloin aivan karrelle. Joka puolelta. Illalla aloin voimaan huonosti ja kuume nousi.

“+30. Keskiyö. Ikkunat ovat auki, meri kohisee ja kaskakset sirittävät. Loikoan sängylläni läppäri sylissä. Kapinoiva vatsa ja kuumeilu ovat rajoittaneet viime päivinä huomattavasti Intian reissuni valinnanvapauksia, joten olen ollut pari päivää kaikessa rauhassa omissa oloissani. Välillä olen poikennut hostellin kattoterassille tai läheiseen wifibaariin. Useiden Facebook-päivitysten mukaan Joensuussa on tällä hetkellä lämmöt reippaasti pakkasen puolella, -30 astetta celciusta. Kattotuuletin humisee. Mulla ei ole ollut sukkia jalassa kahteen kuukauteen.

Ei haittaa että sain vatsataudin juuri täällä meren rannalla, saattaisin yhtä hyvin olla jumissa jossain Kalkutan kaltaisessa helvetissä. Monet reppureissaajat unohtuvat Varkalaan viikoiksi, täällä päivät tuppaavat menemään pikakelauksella. Päiväntasaajalle ei ole pitkä matka, lämpöä piisaa ja Arabianmeren tuuli vilvoittaa. Tämä on turistimesta, joten ravintoloita ja palveluita on tarjolla yllin kyllin. On ollut oikeastaan ihan mukavaa olla toipilaana, voi hyvällä omalla tunnolla vaan löhötä kirjojen parissa ja kirjoitella mitä mieleen tulee.”

Käväisin myös läheisellä Kovalem -biitsillä, josta minulla ei ole paljoa positiivista kerrottavaa. Paikka on täynnä eläkeläisiä, turisteja ja kaupallisuutta. Kovalem on vähän kuin Varkala, mutta vielä pahempi länkkärimesta.

Seuraava etappi: Intian eteläisin piste.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s