Omganeshwar yllätti positiivisesti

Omganeshwar osoittautui miellyttäväksi ja mielenkiintoiseksi kyläksi, joten päätin asettua aloilleni viideksi päiväksi. Kyseessä on Om-merkin muotoinen saari, joka on monille hinduille pyhiinvaelluksen arvoinen paikka. Saaren molemmin puolin virtaa joki – erityisesti Narmada-joki on hinduille pyhä.

Omganeshwarissa on sopivassa suhteessa länkkäreitä, paikallisia asukeita ja pyhiinvaeltajia. Hostellissani majaili israelilaisia, itävaltalaisia, italialaisia, nepalilaisia, saksalaisia, australialaisia, venäläisiä… Intiassa reppureissajia on joka lähtöön.
Guesthoussini oli oikein miellyttävä, ja seuraa ei tarvinnut kauaa etsiä, kun tutustuimme paikkoihin. Pyhä saari on täynnä temppeleita ja ashrameita.

Omganeshwarin paikalliset asukit vaikuttivat hyvin köyhiltä. Millä lie tulevat toimeen, turistien ja pyhiinvaeltajien almuilla? Lapsia oli joka puolella aivan valtavasti, kuten koko Intiassa. Uutisten mukaan Intian väkiluku ylitti juuri 1,2 miljardin. Kun näki omin silmin kuinka valtavasti pikkupenskoja temmeltää ihan joka puolella Intiassa, ei ole vaikeaa laskea 1+1 (miljardia) ja ennustaa väkiluvun totaalista räjähtämistä tulevaisuudessa. Tämä on aivan valtava ongelma (jolle kukaan ei tunnu tekevän mitään, sillä kulttuuriin kuuluu perheen perustaminen alle 20-vuotiaina ja lapsikatraan hankkiminen) , sillä kaikki paikat ovat jo nyt ylikansoitettuja ja saastaisia.

No, jumalat tulevat ja seivaavat, joten asialle ei tarvitse itse tehdä mitään. (tuntuvat hindut ajattelevan?)

Omganeshwarissa tuunasin nahkasandaaleitani jopa kahteen kertaan peräkkäisinä päivinä, samalla kun minulle tarjottiin bidiä ja chaita nautittavaksi. Paikallisia yrittäjiä on mukavaa tukea.

Elettiin jo maaliskuuta ja viimeinen viikkoni Intiassa pyörähti käyntiin. Lämpötilat alkoivat tässä vaiheessa kohoamaan, ja monet kokeneet reppureissaajat pakkasivat reppunsa ja lähtivät kohti pohjoista, esimerkiksi Rishikeshiin, Punjabin alueelle, Nepaliin tai Himalajan lähistölle. Minä hommasin junalipun Varanasiin, viimeiseen etappiini ennen Delhiä.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s